A szexuális bántalmazás körforgása

Körforgás!
A szexuális bántalmazás körforgása. Nők férfiak viszonyának körforgása.
Szokások körforgása. Hibák körforgása.

Újra és újra, a legfrissebb generációk érkezésekor esélyt kapunk arra, hogy a TESTET, mint entitást megtanuljuk kezelni, tisztelni, s ezt a tudást átadni. Mégsem tesszük. Újból és újból, az idők kezdete óta, társadalmi, politikai rendszertől és vallástól függetlenül, itt él velünk a testemhez való jog tabuja, a szexuális bántalmazások tabuja, a verbális és testi erőszak tabuja, az intimhatár-átlépések tabuja. Árnyékként él velünk, mert fényre oly ritkán engedjük.

Az én TESTEM, az én TESTEM.

Nem az a kérdés most, hogy ki, mit tett, kivel és hol.
Hanem arról szól, hogy még mindig nem tisztáztuk a kérdést: az én TESTEM, az én TESTEM?

Társadalmi konszenzus ebben nem lesz, nem is erre kell az energiát fordítani. Arra fordítsd, hogy Te állást foglalsz a testedről.
Ha a válasz igen: az én testem az én testem, akkor körülmények, munkahely és egyéb minősítő tényezők teljesen értelmetlenek.
Akkor ne legyen kétely benned, hogy munkahelyi zaklatás ért-e, vagy hogy a HÉV-en utazó perverz ellen jogod van feljelentést tenni! TESTTUDATRA ÉBREDNI.

Tessék ennek tudatában nevelni a kisfiúkat és a kislányokat, férfivá és nővé.
Tudatosítani a határokat, a testükhöz való jogot, és akkor a mai felnőtt generációkban már nem, de a következő generációknál lehet leszokóban lesz az engedély nélküli nyúlkálás, utcai füttyögés, verbális abúzus. Az ennél továbbmenő bántalmazások örökké velünk lesznek, azok másról szólnak, hatalomvágyról. De ez most nem ehhez az ügyhöz tartozik.

Ez mind tanulás. Eltanulni és normalizálni egy szexista apa elejtett mondatait, egy testét gyűlölő anya tükör előtti önbántó mondatait, majd elvinni mindezt az iskolába. Hallja a fiú, hallja a lány. És felnő férfivá, és nővé, majd apává, és anyává és a folyamat körforgása biztosított. Így fog állni a nőkhöz, a férfiakhoz. Amit tanult, hallott és beszívott magába.


fotó: japankalligrafia.hu

Szerző:

Kalocsai Adri

Arról beszélek, amiről mások nem akarnak, vagy nem tudnak: a tabuinkról, a tabuimról, a tabuidról. Társadalmi bukásainkról, a szégyenletesnek tartott, titokként kezelt kérdésekről.