Digitális böjt a tudatos jelenemért

Abban hiszek, hogy a megfelelő kérdés belülről érkezik.
És abban hiszek, hogy a megfelelő válasz rá ugyancsak belülről talál rám.

Annyi ember, annyi mindent zajong most (is), hogy a harsonáik miatt alig hallottam meg magam a múlt héten.
Elvesztettem a fókuszt, a tudatos jelenlét egyre nehézkesebb lett. Gyermek, munka és család mellett a külső zajok éktelen hasogatássá váltak.

A napi meditáció, a sport és kedvenc időtöltésem ellenére is zaj volt. A belső csendet nem leltem.

Így radikálisan kikapcsoltam a külső zajt:
a telefonomat teljesen, naponta egyszer 5 percre kapcsoltam vissza, akkor is hívásellenőrzésre csupán. Sem hírek, sem közösségi média, sem cikkek.
A munkámban az internetet is tudtam ennyi időre nélkülözni. Zene sem volt.

Napok teltek el így. Néhány óra most nem lett volna elég. Volt, hogy elég volt régebben, azonban ebben a helyzetben most több kellett. “Alapbeállításon működtem”.

A családom, a kertünk hangjai volt az egyetlen külső hang körülöttem. Így ismét hallani kezdtem magam.
Felszabadító, lelket töltő az a csend és nyugalom, ami érkezett. Érkeztek kérdések,és válaszok, az ösztön utat tört ismét.

Ez az egyik módja annak, hogyan nyugtassam meg háborgó lelkem, amit nem közvetlenül a koronajárvány, mindinkább az emberek okozta társadalmi hatás váltott ki bennem: a felelőtlenség, a félelemkeltés, a közléskényszer, az önmagától távol levő emberek, egy hangos, zavart tömeg, ahol az értéket teremtők eltűnnek a zajban, és segítő kezük már csak halványan látható.

Az inger túl sok volt számomra, és nekem kellett ellene tennem.

Belülre figyeltem. Tisztítottam magam, mert felelősséget érzek a családom, a munkám és igen lehet furcsán hangzik, de a blog és a zárt csoport iránt is.
Adni és fogadni tisztább tudattal és lélekkel tudok.

Szerző:

Kalocsai Adri

Arról beszélek, amiről mások nem akarnak, vagy nem tudnak: a tabuinkról, a tabuimról, a tabuidról. Társadalmi bukásainkról, a szégyenletesnek tartott, titokként kezelt kérdésekről.

Egy hozzászólás a(z) “Digitális böjt a tudatos jelenemért” bejegyzéshez

  1. Nehéz digitális böjtöt tartani, mert nagyon sok élet pillanatunk digitalisan zajlik. Ugyanakkor az a nagy zaj, amit pont ezek az eszközök okoznak, annyira tele tölti a fejünket, hogy távol visz a jelentől es deformálja a gondolatainkat. Egyetértek, hogy bármennyire nehéz, de nagyon hasznos hogy ezt megtegyük.

Leave a Reply